Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit


Како да се повлечете на Bybit

Како да направите повлекување

За трговците на интернет, кликнете на „Средства / Сметка на место“ во горниот десен агол на почетната страница и ќе ве упати на страницата со средства под Spot Account. Потоа, кликнете на „Повлечете“ во колоната на криптото што сакате да го повлечете.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
За трговците кои ја користат апликацијата на Bybit, кликнете на „Средства“ лоцирани во долниот десен агол на страницата. Кликнете на копчето „Повлекување“, а потоа изберете ја валутата за да продолжите на следниот чекор.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Bybit моментално поддржува BTC, ETH, BIT, XRP, EOS, USDT, DOT, LTC, XLM, Doge, UNI, SUSHI, YFI, LINK, AAVE, COMP, MKR, DYDX, MANA, AXS, CHZ, ADA, ICP, KSM Повлекувања , BCH, XTZ, KLAY, PERP, ANKR, CRV, ZRX, AGLD, BAT, OMG, TRIBE, USDC, QNT, GRT, SRM, SOL и FIL.

Забелешка:

— Повлекувањата ќе се вршат директно преку сметката Spot.

— Доколку сакате да ги повлечете средствата на сметката на Деривати, прво префрлете ги средствата од сметката Деривати на самото место со кликнување на „Пренеси“.


(На работна површина)
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
(на мобилна апликација)
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Земајќи го USDT како пример.

Пред да можете да поднесете барање за повлекување, проверете дали сте ја поврзале адресата на вашиот паричник за повлекување со вашата сметка на Bybit.

За трговците на интернет, ако сè уште не сте додале адреса за повлекување, кликнете „Додај“ за да ја поставите вашата адреса за повлекување.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Следно, постапете според следните чекори:

1. Изберете „Тип на синџир“: ERC-20 или TRC-20

2. Кликнете на „Адреса на паричник“ и изберете ја адресата на вашиот паричник што прима

3. Внесете ја сумата што сакате да ја повлечете, или кликнете на копчето „Сите“ за целосно повлекување

4. Кликнете на „Поднеси“

За трговците кои ја користат апликацијата, ве молиме изберете „ERC -20“ или „TRC-20“. Потоа, внесете износ или кликнете на копчето „Сите“ за да ги повлечете сите средства, пред да кликнете „Следно“. Откако ќе ја изберете адресата на паричникот што прима, кликнете „Поднеси“.

Ако не сте ја поврзале адресата на вашиот паричник за повлекување, кликнете на „Адреса на паричник“ за да ја креирате адресата на вашиот паричник за примање.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Вреди да се напомене дека ERC-20 и TRC-20 имаат различни адреси за повлекување. Погрижете се да ја внесете конкретната адреса при повлекување USDT преку TRC-20.

Те молам биди внимателен! Неуспехот да се избере соодветната мрежа ќе резултира со губење на средства.

Забелешка:
— За повлекување на XRP и EOS, не заборавајте да ја внесете вашата XRP ознака или EOS белешка за преносот. Ако не го сторите тоа, ќе предизвикате непотребни одложувања во обработката на вашето повлекување.
На работната површина
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
На апликацијата
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Откако ќе кликнете на копчето „Поднеси“, ќе бидете упатени на страницата за потврда за повлекување.

Потребни се следните два чекори за проверка.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
1. Код за потврда на е-пошта:

а. Кликнете на „Земи код“ и повлечете го лизгачот за да ја завршите верификацијата.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
б. Е-пошта што го содржи вашиот код за потврда на е-пошта ќе биде испратена на регистрираната адреса за е-пошта на сметката. Ве молиме внесете го кодот за потврда што го добивте.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
2. Код на Google Authenticator: Ве молиме внесете го шест (6)-цифрениот безбедносен код на Google Authenticator 2FA што го добивте.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Кликнете на „Поднеси“. Вашето барање за повлекување е успешно поднесено!

Забелешка:

— Ако е-поштата не се најде во вашето сандаче, ве молиме проверете ја папката за спам на вашата е-пошта. Е-поштата за потврда ќе важи само 5 минути.

— Процесот на повлекување може да потрае до 30 минути.

Откако системот успешно ќе го потврди вашиот 2FA код, е-пошта со детали за вашето барање за повлекување ќе биде испратена на регистрираната адреса на е-пошта на сметката. Ќе треба да кликнете на копчето за врска за верификација за да го потврдите вашето барање за повлекување. Проверете го вашето сандаче за е-пошта што ги содржи деталите за вашето повлекување.

Колку време е потребно за да ги повлечам моите средства?

Bybit поддржува итно повлекување. Времето на обработка зависи од блокчејнот и неговиот тековен мрежен сообраќај. Ве молиме имајте предвид дека Bybit обработува некои барања за повлекување 3 пати на ден на 0800, 1600 и 2400 UTC. Крајното време за барањата за повлекување ќе биде 30 минути пред закажаното време за обработка на повлекување.

На пример, сите барања направени пред 0730 UTC ќе бидат обработени на 0800 UTC. Барањата направени по 0730 UTC ќе бидат обработени на 1600 UTC.

Забелешка:

— Откако успешно ќе поднесете барање за повлекување, сите преостанати бонуси на вашата сметка ќе бидат исчистени на нула.


Дали има максимално ограничување на износот за едно инстант повлекување?

Во моментов, да. Ве молиме погледнете ги деталите подолу.
Монети Паричник 2.0 1 Паричник 1.0 2
БТК ≥0,1
ЕТХ ≥15
EOS ≥12.000
XRP ≥50.000
USDT Недостапно Погледнете го лимитот за повлекување 3
Други Поддржете го моменталното повлекување. Погледнете го лимитот за повлекување 3 Поддржете го моменталното повлекување. Погледнете го лимитот за повлекување 3
  1. Wallet 2.0 поддржува итно повлекување.
  2. Wallet 1.0 поддржува обработка на сите барања за повлекување 3 пати на ден на 0800,1600 и 2400 UTC.
  3. Ве молиме погледнете ги барањата за дневниот лимит за повлекување на KYC .


Дали има провизија за депонирање или повлекување?

Да. Ве молиме имајте предвид за различните такси за повлекување што ќе бидат направени за сите повлекувања од Bybit.
Монета Надоместоци за повлекување
ААВЕ 0,16
АДА 2
АГЛД 6.76
АНКР 318
AXS 0,39
ЛИЛЈАКИ 38
BCH 0,01
БИТ 13.43
БТК 0,0005
CBX 18
CHZ 80
КОМП 0,068
ЦРВ 10
ЦРТИЧКА 0,002
DOGE 5
ТОЧКА 0.1
DYDX 9,45
EOS 0.1
ЕТХ 0,005
ФИЛ 0,001
БОГОВИ 5.8
БРТ 39
ICP 0,006
IMX 1
КЛЕЈ 0,01
КСМ 0,21
ЛИНК 0,512
потполковник 0,001
ЛУНА 0,02
МАНА 32
МКР 0,0095
НУ 30
ОМГ 2.01
PERP 3.21
QNT 0,098
ПЕСОК 17
СПЕЛ 812
СОЛ 0,01
СРМ 3.53
СУШИ 2.3
ПЛЕМЕ 44,5
УНИ 1.16
USDC 25
USDT (ERC-20) 10
USDT (TRC-20) 1
БРАН 0,002
XLM 0,02
XRP 0,25
XTZ 1
YFI 0,00082
ZRX 27


Дали има минимален износ за депозит или повлекување?

Да. Забележете ја листата подолу за нашите минимални износи за повлекување.
Монета Минимален депозит Минимално повлекување
БТК Нема минимум 0,001 БТК
ЕТХ Нема минимум 0,02 ЕТХ
БИТ 8 БИТ
EOS Нема минимум 0,2 EOS
XRP Нема минимум 20XRP
USDT (ERC-20) Нема минимум 20 USDT
USDT (TRC-20) Нема минимум 10 USDT
DOGE Нема минимум 25 DOGE
ТОЧКА Нема минимум 1,5 ТОЧКА
потполковник Нема минимум 0,1 LTC
XLM Нема минимум 8 XLM
УНИ Нема минимум 2.02
СУШИ Нема минимум 4.6
YFI 0,0016
ЛИНК Нема минимум 1.12
ААВЕ Нема минимум 0,32
КОМП Нема минимум 0,14
МКР Нема минимум 0,016
DYDX Нема минимум 15
МАНА Нема минимум 126
AXS Нема минимум 0,78
CHZ Нема минимум 160
АДА Нема минимум 2
ICP Нема минимум 0,006
КСМ 0,21
BCH Нема минимум 0,01
XTZ Нема минимум 1
КЛЕЈ Нема минимум 0,01
PERP Нема минимум 6.42
АНКР Нема минимум 636
ЦРВ Нема минимум 20
ZRX Нема минимум 54
АГЛД Нема минимум 13
ЛИЛЈАКИ Нема минимум 76
ОМГ Нема минимум 4.02
ПЛЕМЕ 86
USDC Нема минимум 50
QNT Нема минимум 0.2
БРТ Нема минимум 78
СРМ Нема минимум 7.06
СОЛ Нема минимум 0,21
ФИЛ Нема минимум 0.1


Како да депонирате во Bybit

Барате водич за тоа како да депонирате средства на Bybit? Ве слушаме! Еве детален процес на работа за да можете лесно да направите депозит со префрлање криптовалута од вашиот паричник или депонирање на фиат валута на вашата сметка на Bybit.

Како да депонирате крипто

За да префрлите крипто средства на Bybit, еве што треба да знаете.

Веб-страница на Bybit

Ќе треба да кликнете на „Средства / Сметка на место“ во горниот десен агол на почетната страница на Bybit.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Ќе бидете упатени до „страницата со средства“ под „Сметка на место“. Потоа, кликнете „Депозит“ во колоната на валутата што сакате да ја депонирате.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Земајќи го USDT како пример:
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Откако ќе кликнете на „Депозит“ ќе бидете упатени до вашата адреса за депозит во Bybit. Од таму, можете или да го скенирате QR-кодот или да ја копирате адресата на депозитот и да ја користите како дестинација на која можете да ги испратите средствата. Пред да продолжите, проверете дали сте ги избрале типовите синџири - ERC20, TRC20 или OMNI.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

*Ве молиме не префрлајте други криптовалути на адресата на паричникот. Ако го направите тоа, тие средства ќе бидат изгубени засекогаш.


Апликација Bybit Crypto Exchange

За да го префрлите вашиот крипто од други паричници или централи, ќе треба да се регистрирате или да се најавите на вашата сметка на Bybit. Потоа кликнете на копчето што се наоѓа во долниот десен агол на страницата и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Депонирајте USDT на апликацијата Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Изберете тип на синџир и копирајте адреса на апликацијата Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

Забелешка
За ETH депозит: Bybit моментално поддржува само директен пренос на ETH. Ве молиме не го пренесувајте вашиот ETH користејќи трансфер на паметен договор.

За депонирање на EOS: кога се префрлате во паричникот Bybit, не заборавајте да ја пополните точната адреса на паричникот и вашиот UID како „Меморандум“. Во спротивно, депозитот нема да биде успешен. Ве молиме имајте предвид дека вашата белешка е вашиот единствен ID (UID) на Bybit.

Како да купите крипто со Fiat

Можете исто така лесно да купите BTC, ETH и USDT со повеќе фиат валути на Bybit.

Пред да депонираме средства преку Bybit's Fiat Gateway, имајте предвид дека Bybit не се справува директно со депозитите на фиат. Оваа услуга е целосно управувана од трети лица даватели на плаќања.

Ајде да почнеме. Ве молиме кликнете на „Купи крипто

на левата страна од лентата за навигација за да влезете во страницата за депозит на Fiat Gateway . фиат валута што сакате да ја платите. Кликнете на „USD“ и ќе се појави опаѓачкото мени. Чекор 2:
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Изберете ја криптовалутата што сакате да ја добиете во адресата на вашиот паричник Bybit. Во моментов се поддржани само BTC, ETH и USDT.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Чекор 3: Внесете ја сумата. Можете да го внесете износот на депозитот врз основа на износот на фиат валута (на пр. 1.000 УСД)
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Чекор 4: Изберете од листата на даватели на услуги.

Според валутата на фиат и криптовалутата избрани од корисникот, во списокот се прикажува добавувачот што ја обезбедува соодветната услуга. На пример, кога купуваме БТК во УСД, има пет провајдери: LegendTrading, Simplex, MoonPay, Banxa и Paxful. Тие ќе бидат рангирани од врвот до дното со најдобриот курс прво.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Чекор 5:Прочитајте и согласете се со одрекувањето, а потоа кликнете на копчето „Продолжи“. Ќе бидете пренасочени на официјалната веб-страница на давателот на плаќања од трета страна.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
По успешното депонирање на фиат валута во Bybit, можете да кликнете на „Историја“ за да ги видите историските записи на трансакциите.
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit
Како да се повлечете и да направите депозит во Bybit

Дали е безбедно да се депонираат и складираат моите криптовалути со Bybit?

Да, тоа е безбедно да се направи. Со цел да се одржи високо ниво на безбедност на средствата, Bybit користи водечки во индустријата и ладен паричник со повеќе потписи за складирање на 100% од депонираните средства на нашите трговци. На ниво на индивидуална сметка, сите барања за повлекување ќе бидат подложени на строга процедура која врши потврда за повлекување; и сите барања ќе бидат рачно разгледани од нашиот тим во фиксни временски интервали (0800, 1600 и 2400 UTC).

Дополнително, 100% од средствата на нашите трговци депонирани ќе бидат одделени од нашиот оперативен буџет на Bybits за зголемена финансиска одговорност.

За Bybit wallet 2.0 да поддржува итно повлекување, само мал процент од монетите ќе се чуваат во врелиот паричник. Како начин за заштита на средствата на клиентите, останатите ќе се чуваат во ладниот паричник. Bybit секогаш го става интересот на нашите клиенти на прво место, безбедноста на фондовите е основната од сè и ние работиме и секогаш работиме за да обезбедиме највисоко ниво на безбедност на средствата.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Дали ќе има такси за трансакции ако купам крипто преку давателите на услуги на Bybits fiat?

Повеќето даватели на услуги наплаќаат такси за трансакции за купување крипто. Ве молиме проверете ја официјалната веб-страница на соодветниот давател на услуги за вистинската такса.


Дали Bybit ќе наплати провизија за трансакција?

Не, Bybit нема да им наплати на корисниците никаква такса за трансакција.


Зошто понудата за конечна цена од давателот на услугата е различна од понудата што ја видов на Bybit?

Цените цитирани на Bybit се изведени од цените обезбедени од трети даватели на услуги и се само за референци. Може да се разликува од конечната понуда поради движење на пазарот или грешка во заокружувањето. Ве молиме погледнете ја официјалната веб-страница на соодветните даватели на услуги за точни понуди.


Зошто мојот конечен курс е различен од оној што го видов на платформата Bybit?

Бројките наведени на Bybit служат само за да бидат индикативни и се цитирани врз основа на последното истражување на трговците. Не се менува динамично врз основа на движењето на цената на криптовалутата. За конечните девизни курсеви и бројки, ве молиме погледнете ја веб-страницата на нашите трети лица добавувачи.


Кога ќе ја добијам криптовалутата што ја купив?

Криптовалутата обично се депонира на вашата сметка на Bybit за 2 до 30 минути по купувањето. Меѓутоа, може да потрае подолго, во зависност од состојбата на блокчејн мрежата и нивото на услугата на соодветниот давател на услуги. За новите корисници, може да потрае до еден ден.
Thank you for rating.