ByBit Најчесто поставувани прашања - Bybit North Macedonia - Bybit Северна Македонија

Често поставувани прашања (ЧПП) во Bybit


Сметка


Што е подсметка Bybit?

Подсметките ви дозволуваат да управувате со помали самостојни Bybit сметки вгнездени под една главна сметка за да постигнете одредени трговски цели.

Кој е максималниот дозволен број на подсметки?

Секоја главна сметка на Bybit може да поддржува до 20 подсметки.

Дали подсметките имаат услов за минимално салдо?

Не, не е потребно минимално салдо за да се задржи активна подсметка.

Верификација


Зошто е потребен KYC?

KYC е неопходен за да се подобри безбедносната усогласеност за сите трговци.


Дали треба да се регистрирам за KYC?

Ако сакате да повлечете повеќе од 2 BTC дневно, ќе треба да ја завршите вашата KYC верификација.

Ве молиме погледнете ги следните ограничувања за повлекување за секое ниво на KYC:
Ниво на KYC Lv. 0
(Не е потребна потврда)
Lv. 1 Lv. 2
Дневен лимит за повлекување 2 БТК 50 БТК 100 БТК
**Сите ограничувања за повлекување на токени ќе ја следат еквивалентната вредност на цената на индексот на БТК**

Забелешка:
Може да добиете барање за верификација KYC од Bybit.

Како ќе се користат моите лични податоци?

Информациите што ги испраќате се користат за да се потврди вашиот идентитет. Вашите лични податоци ќе ги чуваме приватни.


Колку долго трае процесот на верификација на KYC?

Процесот на проверка на KYC трае приближно 15 минути.

Забелешка:
Поради сложеноста на проверката на информациите, проверката KYC може да потрае до 48 часа.

Што треба да направам ако процесот на проверка на KYC не успее повеќе од 48 часа?

Ако наидете на какви било проблеми со KYC-верификацијата, љубезно контактирајте со нас преку поддршка за LiveChat или испратете е-пошта на [email protected] .

Како ќе се користат информациите за компанијата и поединецот што ги поднесувам?

Информациите што ќе ги доставите ќе се користат за да се потврди идентитетот на компанијата и поединецот(и). Ќе ги чуваме доверливите компаниските и индивидуалните документи.

Депозит


Дали ќе има такси за трансакции ако купам крипто преку давателите на услуги на Bybits fiat?

Повеќето даватели на услуги наплаќаат такси за трансакции за купување крипто. Ве молиме проверете ја официјалната веб-страница на соодветниот давател на услуги за вистинската такса.


Дали Bybit ќе наплати провизија за трансакција?

Не, Bybit нема да им наплати на корисниците никаква такса за трансакција.


Зошто понудата за конечна цена од давателот на услугата е различна од понудата што ја видов на Bybit?

Цените цитирани на Bybit се изведени од цените обезбедени од трети даватели на услуги и се само за референци. Може да се разликува од конечната понуда поради движење на пазарот или грешка во заокружувањето. Ве молиме погледнете ја официјалната веб-страница на соодветните даватели на услуги за точни понуди.


Зошто мојот конечен курс е различен од оној што го видов на платформата Bybit?

Бројките наведени на Bybit служат само за да бидат индикативни и се цитирани врз основа на последното истражување на трговците. Не се менува динамично врз основа на движењето на цената на криптовалутата. За конечните девизни курсеви и бројки, ве молиме погледнете ја веб-страницата на нашите трети лица добавувачи.


Кога ќе ја добијам криптовалутата што ја купив?

Криптовалутата обично се депонира на вашата сметка на Bybit за 2 до 30 минути по купувањето. Сепак, може да потрае подолго, во зависност од состојбата на блокчејн мрежата и нивото на услугата на соодветниот давател на услуги. За новите корисници, може да потрае до еден ден.

Повлекување

Колку време е потребно за да ги повлечам моите средства?

Bybit поддржува итно повлекување. Времето на обработка зависи од блокчејнот и неговиот тековен мрежен сообраќај. Ве молиме имајте предвид дека Bybit обработува некои барања за повлекување 3 пати на ден на 0800, 1600 и 2400 UTC. Крајното време за барањата за повлекување ќе биде 30 минути пред закажаното време за обработка на повлекување.

На пример, сите барања направени пред 0730 UTC ќе бидат обработени на 0800 UTC. Барањата направени по 0730 UTC ќе бидат обработени на 1600 UTC.

Забелешка:

— Откако успешно ќе поднесете барање за повлекување, сите преостанати бонуси на вашата сметка ќе бидат исчистени на нула.


Дали има максимално ограничување на износот за едно инстант повлекување?

Во моментов, да. Ве молиме погледнете ги деталите подолу.
Монети Паричник 2.0 1 Паричник 1.0 2
БТК ≥0,1
ЕТХ ≥15
EOS ≥12.000
XRP ≥50.000
USDT Недостапно Погледнете го лимитот за повлекување 3
Други Поддржете го моменталното повлекување. Погледнете го лимитот за повлекување 3 Поддржете го моменталното повлекување. Погледнете го лимитот за повлекување 3
  1. Wallet 2.0 поддржува итно повлекување.
  2. Wallet 1.0 поддржува обработка на сите барања за повлекување 3 пати на ден на 0800,1600 и 2400 UTC.
  3. Ве молиме погледнете ги барањата за дневниот лимит за повлекување на KYC .


Дали има провизија за депонирање или повлекување?

Да. Ве молиме имајте предвид за различните такси за повлекување што ќе бидат направени за сите повлекувања од Bybit.
Монета Надоместоци за повлекување
ААВЕ 0,16
АДА 2
АГЛД 6.76
АНКР 318
AXS 0,39
ЛИЛЈАКИ 38
BCH 0,01
БИТ 13.43
БТК 0,0005
CBX 18
CHZ 80
КОМП 0,068
ЦРВ 10
ЦРТИЧКА 0,002
DOGE 5
ТОЧКА 0.1
DYDX 9,45
EOS 0.1
ЕТХ 0,005
ФИЛ 0,001
БОГОВИ 5.8
БРТ 39
ICP 0,006
IMX 1
КЛЕЈ 0,01
КСМ 0,21
ЛИНК 0,512
потполковник 0,001
ЛУНА 0,02
МАНА 32
МКР 0,0095
НУ 30
ОМГ 2.01
PERP 3.21
QNT 0,098
ПЕСОК 17
СПЕЛ 812
СОЛ 0,01
СРМ 3.53
СУШИ 2.3
ПЛЕМЕ 44,5
УНИ 1.16
USDC 25
USDT (ERC-20) 10
USDT (TRC-20) 1
БРАН 0,002
XLM 0,02
XRP 0,25
XTZ 1
YFI 0,00082
ZRX 27


Дали има минимален износ за депозит или повлекување?

Да. Забележете ја листата подолу за нашите минимални износи за повлекување.
Монета Минимален депозит Минимално повлекување
БТК Нема минимум 0,001 БТК
ЕТХ Нема минимум 0,02 ЕТХ
БИТ 8 БИТ
EOS Нема минимум 0,2 EOS
XRP Нема минимум 20XRP
USDT (ERC-20) Нема минимум 20 USDT
USDT (TRC-20) Нема минимум 10 USDT
DOGE Нема минимум 25 DOGE
ТОЧКА Нема минимум 1,5 ТОЧКА
потполковник Нема минимум 0,1 LTC
XLM Нема минимум 8 XLM
УНИ Нема минимум 2.02
СУШИ Нема минимум 4.6
YFI 0,0016
ЛИНК Нема минимум 1.12
ААВЕ Нема минимум 0,32
КОМП Нема минимум 0,14
МКР Нема минимум 0,016
DYDX Нема минимум 15
МАНА Нема минимум 126
AXS Нема минимум 0,78
CHZ Нема минимум 160
АДА Нема минимум 2
ICP Нема минимум 0,006
КСМ 0,21
BCH Нема минимум 0,01
XTZ Нема минимум 1
КЛЕЈ Нема минимум 0,01
PERP Нема минимум 6.42
АНКР Нема минимум 636
ЦРВ Нема минимум 20
ZRX Нема минимум 54
АГЛД Нема минимум 13
ЛИЛЈАКИ Нема минимум 76
ОМГ Нема минимум 4.02
ПЛЕМЕ 86
USDC Нема минимум 50
QNT Нема минимум 0.2
БРТ Нема минимум 78
СРМ Нема минимум 7.06
СОЛ Нема минимум 0,21
ФИЛ Нема минимум 0.1

Тргување


Кои се разликите помеѓу тргувањето со самото место и тргувањето со договори?

Местото за тргување е малку поинакво од тргувањето со договори, бидејќи всушност треба да го поседувате основното средство. Крипто-спот тргување бара од трговците да купат крипто, како што е Биткоин, и да го држат додека не се зголеми вредноста или да го користат за купување други алткоини за кои мислат дека може да пораснат.

На пазарот на крипто деривати, инвеститорите не го поседуваат вистинскиот крипто. Наместо тоа, тие тргуваат врз основа на шпекулации за пазарната цена на крипто. Трговците можат да изберат да одат долго ако очекуваат дека вредноста на средството ќе порасне, или можат да одат пократко ако се очекува вредноста на средството да падне.

Сите трансакции се вршат по договор, така што нема потреба од купување или продавање на вистински средства.

Што е Создавач/Преземач?

Трговците ја одредуваат количината и цената на нарачката и ја ставаат нарачката во книгата за нарачки. Нарачката чека во книгата за нарачки за да се усогласи, со што се зголемува длабочината на пазарот. Ова е познато како производител, кој обезбедува ликвидност за другите трговци.

Примачот се јавува кога нарачката се извршува веднаш против постоечка нарачка во книгата на нарачки, со што се намалува длабочината на пазарот.


Која е таксата за тргување Bybit на самото место?

Bybit им наплаќа на Taker и Maker 0,1% провизија за тргување.

Што се пазарен налог, ограничен ред и условен налог?

Bybit обезбедува три различни типови на нарачки - Пазарен налог, Ограничен налог и Условен налог - за да ги задоволи различните потреби на трговците.

Вид на нарачка

Дефиниција

Извршена цена

Спецификација на количинаПазарен ред

Трговците можат да ја одредат количината на нарачката, но не и цената на нарачката. Нарачката ќе биде пополнета веднаш по најдобрата достапна цена во книгата за нарачки.

Пополнет по најдобра достапна цена.

— Основна валута (USDT) за нарачка за купување

- Валута на цитати за нарачка за продажба

Ограничен редослед

Трговците можат да ги постават и количината на нарачката и цената на нарачката. Кога последната тргувана цена ќе ја достигне поставената гранична цена на нарачката, налогот ќе се изврши.

Пополнето по граничната цена или најдобрата достапна цена.

— Наведете ја валутата за нарачка за купување и продавање

Условна нарачка

Штом последната тргувана цена ќе ја исполни однапред поставената активирачка цена, налогот за условен пазар и лимит на условен преземач ќе се пополнат веднаш, додека налогот за ограничување на условен создавач ќе се достави до книгата на нарачки штом ќе се активира за да се пополни во очекување на извршување.

Пополнето по граничната цена или најдобрата достапна цена.

— Основна валута (USDT) за пазарна нарачка за купување

— Валута за цитат за Ограничување на нарачката за купување и пазарна/ограничена нарачка за продажба


Зошто не можам да ја внесам количината на криптовалута што сакам да ја купам кога користам пазарни налози за купување?

Нарачките за купување на пазарот се полни со најдобрата достапна цена во книгата за нарачки. Попрецизно е трговците да го пополнат износот на средства (USDT) што сакаат да го користат за купување на криптовалутата, наместо износот на криптовалутата што треба да ја купат.
Thank you for rating.