Во овој преглед, ќе го погледнеме ByBit, глобална платформа за тргување со крипто деривати, која се гордее со нејзините квалитетни опции за тргување, спарени напредни функции, одличен интерфејс и перформанси.

Општи информации

 • Веб адреса: ByBit
 • Контакт за поддршка: Линк
 • Главна локација: Сингапур
 • Дневен волумен: ? БТК
 • Достапна мобилна апликација: да
 • Децентрализирано е: Не
 • Матична компанија: Bybit Fintech Limited
 • Видови трансфери: Crypto Transfer
 • Поддржан фиат: -
 • Поддржани парови: 4
 • Има токен: -
 • Надоместоци: Многу ниски

Добрите

 • Пристапен и јасен интерфејс
 • Платформата нуди одлични перформанси
 • Интегрирана размена на средства
 • Ниски давачки

Конс

 • Нема поддршка за корисници базирана на телефон
 • Напредните функции може да бидат застрашувачки за трговците почетници
 • Нема поддршка за фиат

Слики од екранот

Преглед на ByBit
Преглед на ByBit Преглед на ByBit Преглед на ByBit
Преглед на ByBit

Преглед на ByBit: Главни карактеристики

Преглед на ByBit

Започна во 2018 година, платформата ByBit се поставува како клучен пазарен играч во просторот на крипто-деривати, пријателски настроен и кон ветераните и новодојдените трговци. Предводена од нејзиниот извршен директор Бен Џоу, платформата е со седиште во Сингапур, но нејзиниот досег е веќе глобален, благодарение на импресивната низа функции, вклучувајќи:

 • Тргување со маржа со до 100x потпора. Тргувајте со трајни договори со Bitcoin, Ethereum, EOS и XRP со до 50x, 100x или помала потпора за да најдете соодветна рамнотежа помеѓу ризикот и профитот.
 • Поддршка за повеќе валути. Во ByBit, имате можност да депонирате, повлекувате и отворате позиции во BTC, ETH, EOS, XRP, па дури и USDT (не е достапно за тргување, само хеџирање). Користете ја внатрешната функција за размена на средства за лесно да конвертирате криптовалути.
 • Ниски давачки. ByBit нуди некои од најконкурентните надоместоци за тргување со маргина на пазарот.
 • Нема размена на KYC. Платформата не бара од вас никакви лични или приватни информации.
 • Моќен и добро дизајниран интерфејс за тргување. ByBit има робусна, моќна и добро дизајнирана платформа и е лесна за навигација, но е полн со напредни опции. Може да се справи до 100.000 занаети во секунда.
 • Безбедна платформа. Размената нема историја на хакирање, прекршување или протечени кориснички информации.
 • 24/7 поддршка на корисниците. Поддршката е достапна на повеќе јазици и има форма на функција за разговор во живо и е-пошта базирана на работна маса.

Сè на сè, ByBit е релативно свежа, но амбициозна размена за тргување со маргина и остварлива алтернатива на конкурентните локации за тргување со потпора како BitMEX или PrimeXBT.

Bybit е релативно нова размена која започна на мечкиниот пазар во 2018 година. Иако нејзиното седиште е во Сингапур, размената е инкорпорирана на Британските Девствени Острови како Bybit Fintech Limited. Покрај Сингапур, ByBit има канцеларии во Хонг Конг и Тајван.

Основачкиот тим на ByBit има силна позадина во Forex индустријата, инвестициското банкарство и блокчејн технологијата. Извршен директор на берзата е Бен Џоу.

Во текот на првите две години од работењето, ByBit собра над 100.000 корисници од Северна Америка, Европа, Русија, Јапонија, Јужна Кореја и други истакнати крипто-пазари.
Преглед на ByBit

Поради регулаторни проблеми, ByBit не дозволува трговци од САД на својата платформа. Сепак, американските трговци не се сами, бидејќи ByBit исто така ги исклучува жителите и граѓаните од:

 • Квебек (Канада)
 • Сингапур
 • Куба
 • Крим и Севастопол
 • Иран
 • Сирија
 • Северна Кореа
 • Судан

Освен овие земји, услугите на ByBit се достапни низ целиот свет

Надоместоци за ByBit

ByBit е дарежлива размена во однос на надоместоците за тргување. Размената наплаќа 0,075% за пазарџиите и плаќа 0,025% за маркетмејкерите, што е релативно фер цена во индустријата.

Договори Макс. Левериџ Попуст за производителот Надоместоци за преземање Стапка на финансирање Интервал на стапка на финансирање
БТК / УСД 100x -0,025% 0,075% 0,0416% На секои 8 часа
ЕТХ/УСД 50x -0,025% 0,075% 0,0689% На секои 8 часа
EOS/USD 50x -0,025% 0,075% 0,0980% На секои 8 часа
XRP/USD 50x -0,025% 0,075% 0,0692% На секои 8 часа

Освен таксите за тргување, корисниците на BitBuy исто така имаат и надоместок за финансирање, што укажува на финансирање разменети помеѓу купувачите и продавачите. Позитивна стапка на финансирање значи дека сте платиле за да финансирате некого, додека негативната стапка на финансирање покажува дека ја добивате. Сепак, ByBit не плаќа и не добива ниту еден од надоместоците за финансирање.

ByBit не наплаќа никакви надоместоци за депозит и повлекување. Платформата бара само да ги покриете мрежните такси при повлекување, кои се фиксни и изнесуваат:

Монета Биткоин (BTC) Ethereum (ETH) XRP EOS Тетер (USDT)
Мрежна такса 0,0005 0,01 0,25 0.1 5

Како што можете да видите, услугите што ги нуди ByBit не се скапи. Еве како се одвиваат со другите популарни размени за тргување со маргина:

Размена Левериџ Криптовалути Надомест за производителот/надомест за преземање Врска
ByBit 100x 4 -0,025% / 0,075% Тргувајте сега
PrimeBit 200x 3 -0,025% / 0,075% Тргувајте сега
Prime XBT 100x 5 0,05% Тргувајте сега
BitMEX 100x 8 -0,025% / 0,075% Тргувајте сега
еТоро 2x 15 0,75% / 2,9% Тргувајте сега
Binance 3x 17 0,02% Тргувајте сега
Битовен 20x 13 0,2% Тргувајте сега
Кракен 5x 8 0,01 / 0,02% ++ Тргувајте сега
Gate.io 10x 43 0,075% Тргувајте сега
Полониекс 5x 16 0,08% / 0,2% Тргувајте сега
Битфинекс 3,3x 25 0,08% / 0,2% Тргувајте сега

Во однос на надоместоците, ByBit се натпреварува со други платформи со ниски надоместоци и високо ниво на потпора, имено BitMEX, PrimeXBT и PrimeBit. Сепак, ByBit се издвојува од групата со тоа што е единствената берза за тргување со повеќе валутни маргини во овој кластер, додека другите се таканаречени платформи само за Bitcoin.

Последно, но не и најмалку важно, ByBit има интегрирана размена на средства , која ви овозможува да се префрлате помеѓу различни криптовалути во рамките на платформата. Секој swap доаѓа со различна стапка, но ако разликата помеѓу стапката на котација никогаш не може да биде повеќе од 0,5% по замена .

Накратко, ByBit е многу конкурентна размена во однос на надоместоците и уникатните карактеристики.

Како ByBit поддржува тргување со потпора?

ByBit поддржува тргување со потпора врз основа на вредноста на дериватот што сакате да го користите за тргување.

Тргувањето со потпора е малку поризична опција, најдобро е да им се остави на поискусните трговци кои се способни да профитираат од понудата на платформата за тргување со БТК/УСД со 100x потпора. Комбинациите кои вклучуваат ETH, EOS и XRP нудат потпора до 50x максимум, што сепак е атрактивна опција за љубителите на ризик. Платформата нуди поголема моќ во споредба со редовните платформи за тргување како Kraken или Binance, но е помала во споредба со PrimeBit.
Преглед на ByBit

ByBit, исто така, има шеми за ограничување на ризикот во четири поддржани криптовалути, што овозможува намалување на лимитите. Расходите поврзани со финансирањето се покриени со каматните стапки и пресметаните премии и попусти.

ByBit го користи пристапот на креаторот на пазарот/прифаќачот на цените, што значи дека нивото на надоместоци што ги плаќате во однос на деривати зависи од вашиот капацитет да ја поддржите ликвидноста на платформата. Во овој случај, маркетмејкерот ќе има право на попуст (по стапка од 0,025% за секоја трговија). Во спротивно, од редовните трговци ќе се бара да платат 0,075% по трговија.

Шема за осигурување и ликвидација на ByBit

Бидејќи порамнувањето на фјучерс договорите носи различни ризици, тимот на ByBit го смисли механизмот на осигурителниот фонд. Нејзините ресурси стануваат достапни доколку трговецот е подложен на ликвидација која е под онаа што се смета за стечајна цена, односно нивната почетна маржа ќе биде избришана. Платформата, исто така, има неколку механизми за справување со овој напреден трговски сегмент:

 • Механизмот за стоп-загуба на позициите ги спречува да ги достигнат стапките што повлекуваат ликвидација.
 • Автоматското надополнување на маргините се користи за одржување на маржите на задоволителни нивоа секогаш кога тие се во опасност да се исцрпат.
 • Воведен е механизам за двојна цена за да се намалат ризиците од пазарни манипулации со воведување на марк цена (глобална цена на Bitcoin) која е поврзана со ликвидација и последната тргувана цена која служи како основа за пресметка кога позицијата е затворена (пазарна цена на ByBit)

ByBit исто така имплементира систем кој поддржува автоматско раздолжување. Се активира во случај позицијата да е недостапна за ликвидација, а цената е над стечајната, а осигурителниот фонд не може да ја покрие. Во овој случај, овој систем може автоматски да ја намали позицијата на трговецот врз основа на претходно дефинирани поставки.

Дали ByBit е сигурна опција за тргување?

ByBit нема да ве натера да поминете низ процедурите за „знајте го вашиот клиент“ (KYC), што значи дека од вас нема да биде побарано да поднесете документи за лична карта или какви било слични информации за тргување. Сепак, ова едвај значи дека на платформата е поставена безбедноста на задниот режач. Покрај двофакторната автентикација (2FA) преку е-пошта, СМС и Google Authenticator, платформата ќе понуди складирање на токените на клиентот во низа офлајн (ладни) паричници лоцирани на безбедна локација.

Преместувањето на складирани средства е регулирано со употреба на адреси со повеќе потписи. Ова подразбира платформата да користи повеќе клучеви за потпишување трансакции помеѓу паричниците. Така, на ниту едно лице нема да му се даде преголема моќ во ракувањето со средствата складирани на берзата. Дел од средствата кои се потребни за итно повлекување се чуваат во еквивалент на топли паричници.

Платформата користи и SSL шифрирање за да го напојува својот комуникациски мотор, а адресите и лозинките потребни за трансакциите се целосно шифрирани. Сите барања за повлекување се подложени на повеќе безбедносни проверки пред да бидат одобрени.
Преглед на ByBit

Од февруари 2020 година, платформата ByBit допрва треба да доживее безбедносно нарушување, што значи дека платформата останува доверлива и безбедна.

Како работи ByBit?

Разбирањето на барем основите на овој тип на крипто тргување е задолжително, бидејќи ByBit очекува неговите корисници да бидат запознаени со термините како што се „деривати“, „лост“ и „вечни договори“. Она што го прави е да им обезбеди на трговците пристапно опкружување во кое дериватите се врзани за криптовалути и се достапни за тргување врз основа на расположливата потпора.

Постојаните фјучерс договори се користат на сличен начин како што се прави со стандардизираните фјучерси, што значи дека тие претставуваат договори за тргување со средство или валута (или кој било друг инструмент) по однапред дефинирана цена во одредено време во иднината. Ова им овозможува на корисниците да се обидат да профитираат од шпекулациите за цените што навистина може да ги има еден од овие средства во иднина. Сепак, за разлика од она што се среќава со традиционалните фјучерси договори, нивните вечни договори никогаш нема да истечат.

ByBit е специјализиран за поврзување на светот на криптовалутите со оној на нивните колеги од фиат, при што платформата нуди поддршка за четири пазари во моментот. Поддржани криптовалути се Bitcoin, Ethereum, EOS и XRP, а USD служи како втора компонента на сите нивни спарувања.

За да обезбеди поудобно тргување за своите клиенти, ByBit нуди и внатрешна размена на средства - опција за размена на монети директно на платформата, со која било од петте валути што моментално се поддржани за овој тип на операции - BTC, ETH, EOS, XRP, и USDT. Ова додава уникатен дополнителен слој на функционалност на платформата и ја прави корисна за трговците кои сакаат да ги заштитат своите средства и профити од флуктуации на цените.
Преглед на ByBit

Девизната цена се заснова на девизниот курс во реално време кога ги внесувате валутите со кои сакате да тргувате. Секоја размена на средства има своја стапка на котација, и ако стапката на котирање се разликува од девизниот курс во реално време повеќе од 0,5%, трговијата не се извршува. Оттука, трошокот за размена е секогаш не повеќе од 0,5% по замена.

Сепак, од февруари 2020 година, Bybit не обезбедува услуга за размена помеѓу фиат валути и криптовалути.

Каква е изведбата?

ByBit јасно сака да ја држи отворена вратата за различни профили на трговци, од малопродажни трговци до организирани големи инвеститори. За да се постигне ова, мораше да изгради солидна инфраструктура за перформанси, со ветување за поддршка на теоретски 100.000 трансакции во секунда. Во комбинација со фактот дека секоја трговија се извршува во интервали од 10 микросекунди, лесно може да се види дека ByBit може да ја испорача стоката во сегментот на својата технолошка робусност.

Сепак, тимот кој стои зад него ветува дека нема да застане на ова ниво, бидејќи неговите технолошки и инженерски експерти постојано работат на forex и blockchain професионалци за да ги задржат нивоата на перформанси во согласност со растот на базата на клиенти на платформата, која наводно веќе достигнува повеќе од 100.000 корисници на глобално ниво.
Преглед на ByBit

Чист интерфејс за тргување

ByBit со право може да се гордее со чистиот и пристапен дизајн на неговиот главен екран за тргување. Дизајнот на распоредот е потпомогнат од неговата палета на бои, со неговата фускузна позадина која служи за дополнување на ненатрупаниот екран за тргување. Различни компоненти на овој интерфејс се организирани на минималистички начин, без ниту една карактеристика да биде оставена во заднина или да игра втора виолина на другите.

Посебно се споменува употребата на розови и зелени свеќи против темната позадина, додека книгата за нарачки и прозорците за неодамнешна историја на трговија совршено се вклопуваат во општиот распоред. Функциите за тргување може да се управуваат од посветениот дел десно од екранот, вклучувајќи пристап до деталите за договорот, активност на пазарот и ресурси за помош.
Преглед на ByBit

Windows со преглед на средства и позиции се лесно достапни за движење и тие можат да ги менуваат позициите на екранот во зависност од вашите преференции. ByBit овозможува едноставна манипулација со самите параметри на дизајнот на скалата, вклучувајќи го позиционирањето на нејзината оска, податоците за индикаторот и процентите. Основната шема на бои, исто така, може да се промени, заедно со сите метрики дадени на екранот, вклучувајќи ја и временската зона на трговецот.

Конечно, посветеноста на јасна презентација се протега на ByBit што ви дава сеопфатен преглед на одредена трговија пред нејзиното извршување. Бидејќи операциите вклучени во тргувањето со деривати се често сложени, ова е јасно плус во книгата на секој корисник, без разлика дали тој/таа е професионалец или почетник.

Поддршка за корисници и упатување

ByBit не се сопнува ниту на неговите карактеристики за поддршка на клиентите, бидејќи неговите ресурси за помош се достапни во текот на денот, 7 дена во неделата. Поддршката е достапна на повеќе јазици и има форма на функција за разговор во живо и е-пошта базирана на работна маса, додека телефонската поддршка моментално не е достапна.

Платформата има добро воспоставено присуство на социјалните медиуми, вклучувајќи ги Facebook, Instagram, Telegram и Reddit. Конечно, програмата за упатување на ByBit им овозможува на клиентите да добијат еквивалент од 10 американски долари во БТК за секој нов трговец што ќе го донесат на платформата.
Преглед на ByBit

Леснотија на правење депозити со Bybit

Од февруари 2020 година, ByBit прифаќа BTC, ETH, EOS, XRP и USDT како депозити за тргување. Процесот започнува со креирање на сметка на ByBit. Постапката е прилично јасна и се врти околу регистрацијата на вашата адреса за е-пошта или мобилен број. Регистрацијата на е-пошта ќе ве натера да ја внесете вашата е-пошта и да креирате лозинка, проследено со употреба на код за потврда. Слична постапка се користи и при регистрација на мобилни телефони, со соодветни шифри дистрибуирани преку СМС.
Преглед на ByBit

Откако ќе се создаде сметката, корисниците би направиле добро да ги проверат безбедносните поставки на сметката и да создадат силна лозинка поврзана со лична е-пошта или мобилен број, додека ја проверуваат опцијата за користење двофакторна автентикација. Автентикацијата ќе ја врши телефонот на корисникот пред да добие пристап до сметката или да направи трансакции, додека повлекувањата ќе бидат овозможени откако ќе се активира опцијата за автентикација на Google.

Депонирањето се врши на прилично интуитивен начин, т.е. со кликнување на јазичето Assets, избирање на поддржаната криптовалута и интеракција со опцијата Deposit. Со цел да се заврши овој процес, системот ќе ви обезбеди адреса на паричник за размена. Поддржаните криптовалути ќе се користат за надополнување на нечија сметка бидејќи ByBit не дозволува користење на фиат за оваа намена.
Преглед на ByBit

Покрај тоа што нема минимални потребни износи за депозит, платформата нема да наплаќа такси, освен малиот надомест за обработка на операцијата на блокчејнот. Сепак, корисникот треба да има на ум дека ByBit не ја применува истата политика за повлекувања, бидејќи валутите поддржани од платформата имаат минимални износи за повлекување како што следува:

 • Биткоин: 0,0005 БТК
 • Ethereum: 0,01 ETH
 • EOS: 0,1 EOS
 • Бран: 0,25 XRP
 • Тетер: 5 USDT

Заклучок

Накратко, ByBit успеа да се етаблира како респектабилна платформа за тргување со деривати базирани на крипто. Нејзините силни страни вклучуваат робусна платформа за тргување, одлична поддршка за тргување со потпора и поврзан напреден механизам за да може да работи понепречено, одличен интерфејс и квалитетни безбедносни опции.

Резиме

 • Веб адреса: ByBit
 • Контакт за поддршка: Линк
 • Главна локација: Сингапур
 • Дневен волумен: ? БТК
 • Достапна мобилна апликација: да
 • Децентрализирано е: Не
 • Матична компанија: Bybit Fintech Limited
 • Видови трансфери: Crypto Transfer
 • Поддржан фиат: -
 • Поддржани парови: 4
 • Има токен: -
 • Надоместоци: Многу ниски

Thank you for rating.