ByBit FAQ - Bybit Albania - Bybit Shqipëria

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Bybit


Llogaria


Çfarë është nënllogaria Bybit?

Nënllogaritë ju lejojnë të menaxhoni llogari më të vogla të pavarura Bybit të vendosura nën një llogari të vetme kryesore për të arritur objektiva të caktuara tregtare.

Cili është numri maksimal i lejuar i Nënllogarive?

Çdo llogari kryesore Bybit mund të mbështesë deri në 20 nënllogari.

A kanë nënllogaritë një kërkesë minimale të bilancit?

Jo, nuk kërkohet një bilanc minimal për të mbajtur aktiv një Nënllogari.

Verifikimi


Pse kërkohet KYC?

KYC është e nevojshme për të përmirësuar pajtueshmërinë e sigurisë për të gjithë tregtarët.


A duhet të regjistrohem për KYC?

Nëse dëshironi të tërhiqni më shumë se 2 BTC në ditë, do t'ju duhet të përfundoni verifikimin tuaj KYC.

Ju lutemi referojuni kufijve të mëposhtëm të tërheqjes për çdo nivel KYC:
Niveli KYC Lv. 0
(Nuk kërkohet verifikim)
Lv. 1 Lv. 2
Kufiri ditor i tërheqjes 2 BTC 50 BTC 100 BTC
**Të gjithë kufijtë e tërheqjes së tokenit do të ndjekin vlerën ekuivalente të çmimit të indeksit BTC**

Shënim:
Ju mund të merrni një kërkesë verifikimi KYC nga Bybit.

Si do të përdoren të dhënat e mia personale?

Informacioni që dorëzoni përdoret për të verifikuar identitetin tuaj. Ne do t'i mbajmë të dhënat tuaja personale private.


Sa kohë zgjat procesi i verifikimit KYC?

Procesi i verifikimit KYC zgjat afërsisht 15 minuta.

Shënim:
Për shkak të kompleksitetit të verifikimit të informacionit, verifikimi KYC mund të zgjasë deri në 48 orë.

Çfarë duhet të bëj nëse procesi i verifikimit KYC dështon për më shumë se 48 orë?

Nëse hasni ndonjë problem me verifikimin KYC, na kontaktoni me mirësi nëpërmjet mbështetjes LiveChat ose dërgoni një email në [email protected] .

Si do të përdoren informacionet e kompanisë dhe individuale që dorëzoj?

Informacioni që dorëzoni do të përdoret për të verifikuar identitetin e kompanisë dhe individëve. Ne do t'i mbajmë konfidenciale dokumentet e kompanisë dhe individuale.

Depozitë


A do të ketë ndonjë tarifë transaksioni nëse blej kripto nëpërmjet ofruesve të shërbimit Bybits fiat?

Shumica e ofruesve të shërbimeve ngarkojnë tarifa transaksioni për blerjen e kriptove. Ju lutemi kontrolloni faqen zyrtare të ofruesit të shërbimit përkatës për tarifën aktuale.


A do të ngarkojë Bybit ndonjë tarifë transaksioni?

Jo, Bybit nuk do t'u ngarkojë përdoruesve asnjë tarifë transaksioni.


Pse çmimi përfundimtar nga ofruesi i shërbimit është i ndryshëm nga ai që pashë në Bybit?

Çmimet e cituara në Bybit rrjedhin nga çmimet e ofruara nga ofruesit e shërbimeve të palëve të treta dhe janë vetëm për referenca. Mund të ndryshojë nga kuotimi përfundimtar për shkak të lëvizjes së tregut ose gabimit të rrumbullakosjes. Ju lutemi referojuni faqes zyrtare të internetit të ofruesve të shërbimeve përkatëse për kuota të sakta.


Pse kursi im përfundimtar i këmbimit është i ndryshëm nga ai që pashë në platformën Bybit?

Shifrat e deklaruara në Bybit shërbejnë vetëm për të qenë indikative dhe citohen në bazë të kërkesës së fundit të tregtarëve. Nuk ndryshon në mënyrë dinamike bazuar në lëvizjen e çmimeve të kriptomonedhës. Për kursin dhe shifrat përfundimtare të këmbimit, ju lutemi referojuni faqes së internetit të ofruesve tanë të palëve të treta.


Kur do ta marr kriptomonedhën që bleva?

Kriptomonedha zakonisht depozitohet në llogarinë tuaj Bybit në 2 deri në 30 minuta pas blerjes. Megjithatë, mund të zgjasë më shumë, në varësi të gjendjes së rrjetit blockchain dhe nivelit të shërbimit të ofruesit përkatës të shërbimit. Për përdoruesit e rinj, mund të zgjasë deri në një ditë.

Tërheqja

Sa kohë duhet për të tërhequr fondet e mia?

Bybit mbështet tërheqjen e menjëhershme. Koha e përpunimit varet nga blockchain dhe trafiku aktual i rrjetit të tij. Ju lutemi, kini parasysh se Bybit përpunon disa kërkesa për tërheqje 3 herë në ditë në 0800, 1600 dhe 2400 UTC. Koha e ndërprerjes për kërkesat për tërheqje do të jetë 30 minuta përpara kohës së planifikuar të përpunimit të tërheqjes.

Për shembull, të gjitha kërkesat e bëra përpara 0730 UTC do të përpunohen në 0800 UTC. Kërkesat e bëra pas 0730 UTC do të përpunohen në 1600 UTC.

Shënim:

— Pasi të keni dorëzuar me sukses një kërkesë për tërheqje, të gjitha bonuset e mbetura në llogarinë tuaj do të pastrohen në zero.


A ka një kufi maksimal të shumës për një tërheqje të menjëhershme?

Aktualisht, po. Ju lutemi referojuni detajeve më poshtë.
Monedha Portofoli 2.0 1 Portofoli 1.0 2
BTC ≥0.1
ETH ≥15
EOS ≥12,000
XRP ≥50,000
USDT I padisponueshëm Referojuni kufirit 3 të tërheqjes
Të tjerët Mbështet tërheqjen e menjëhershme. Referojuni kufirit 3 të tërheqjes Mbështet tërheqjen e menjëhershme. Referojuni kufirit 3 të tërheqjes
  1. Wallet 2.0 mbështet tërheqjen e menjëhershme.
  2. Wallet 1.0 mbështet përpunimin e të gjitha kërkesave për tërheqje 3 herë në ditë në 0800,1600 dhe 2400 UTC.
  3. Ju lutemi referojuni kërkesave të kufirit ditor të tërheqjes së KYC .


A ka një tarifë për depozitimin ose tërheqjen?

Po. Ju lutemi, mbani parasysh tarifat e ndryshme të tërheqjes që do të kryhen për të gjitha tërheqjet nga Bybit.
Monedhë Tarifat e Tërheqjes
AAVE 0.16
ADA 2
AGLD 6.76
ANKR 318
AKSET 0.39
BAT 38
BCH 0.01
BIT 13.43
BTC 0.0005
CBX 18
CHZ 80
KOMP 0,068
CRV 10
DASH 0,002
DOGE 5
PIKË 0.1
DYDX 9.45
EOS 0.1
ETH 0,005
FIL 0.001
PERËNDIA 5.8
GRT 39
ICP 0,006
IMX 1
ARGJI 0.01
KSM 0.21
LIDHJE 0,512
LTC 0.001
LUNA 0.02
MANA 32
MKR 0,0095
NU 30
O zot i madh 2.01
PERP 3.21
QNT 0,098
RËRË 17
SHPELLI 812
SOL 0.01
SRM 3.53
SUSHI 2.3
FISI 44.5
UNI 1.16
USDC 25
USDT (ERC-20) 10
USDT (TRC-20) 1
VALË 0,002
XLM 0.02
XRP 0.25
XTZ 1
YFI 0.00082
ZRX 27


A ka një shumë minimale për depozitim ose tërheqje?

Po. Ju lutemi vini re listën e mëposhtme për shumat tona minimale të tërheqjes.
Monedhë Depozita minimale Tërheqja minimale
BTC Asnjë minimum 0.001 BTC
ETH Asnjë minimum 0.02 ETH
BIT 8 BIT
EOS Asnjë minimum 0.2 EOS
XRP Asnjë minimum 20XRP
USDT (ERC-20) Asnjë minimum 20 USDT
USDT (TRC-20) Asnjë minimum 10 USDT
DOGE Asnjë minimum 25 DOGE
PIKË Asnjë minimum 1.5 PIKË
LTC Asnjë minimum 0,1 LTC
XLM Asnjë minimum 8 XLM
UNI Asnjë minimum 2.02
SUSHI Asnjë minimum 4.6
YFI 0,0016
LIDHJE Asnjë minimum 1.12
AAVE Asnjë minimum 0.32
KOMP Asnjë minimum 0.14
MKR Asnjë minimum 0,016
DYDX Asnjë minimum 15
MANA Asnjë minimum 126
AKSET Asnjë minimum 0.78
CHZ Asnjë minimum 160
ADA Asnjë minimum 2
ICP Asnjë minimum 0,006
KSM 0.21
BCH Asnjë minimum 0.01
XTZ Asnjë minimum 1
ARGJI Asnjë minimum 0.01
PERP Asnjë minimum 6.42
ANKR Asnjë minimum 636
CRV Asnjë minimum 20
ZRX Asnjë minimum 54
AGLD Asnjë minimum 13
BAT Asnjë minimum 76
O zot i madh Asnjë minimum 4.02
FISI 86
USDC Asnjë minimum 50
QNT Asnjë minimum 0.2
GRT Asnjë minimum 78
SRM Asnjë minimum 7.06
SOL Asnjë minimum 0.21
FIL Asnjë minimum 0.1

Tregtimi


Cilat janë ndryshimet midis tregtimit spot dhe tregtimit të kontratave?

Vendi i tregtimit është pak më ndryshe nga tregtimi i kontratave, pasi në fakt ju duhet të zotëroni aktivin themelor. Tregtimi kripto spot kërkon që tregtarët të blejnë një kripto, të tillë si Bitcoin, dhe ta mbajnë atë derisa të rritet vlera, ose ta përdorin atë për të blerë altcoin të tjerë që ata mendojnë se mund të rriten në vlerë.

Në tregun e derivateve të kriptove, investitorët nuk zotërojnë kripto-n aktuale. Përkundrazi, ata tregtojnë bazuar në spekulimet e çmimit të tregut të kriptove. Tregtarët mund të zgjedhin të shkojnë gjatë nëse presin që vlera e aktivit të rritet, ose mund të shkojnë shkurt nëse vlera e aktivit pritet të bjerë.

Të gjitha transaksionet kryhen me kontratë, kështu që nuk ka nevojë për blerje apo shitje të aseteve aktuale.

Çfarë është Maker/Marrës?

Tregtarët paracaktojnë sasinë dhe çmimin e porosisë dhe e vendosin porosinë në librin e porosive. Porosia pret në librin e porosive që të përputhet, duke rritur kështu thellësinë e tregut. Ky njihet si një krijues, i cili siguron likuiditet për tregtarët e tjerë.

Një marrës ndodh kur një urdhër ekzekutohet në çast kundrejt një porosie ekzistuese në librin e porosive, duke ulur kështu thellësinë e tregut.


Cila është tarifa e tregtimit në vend të Bybit?

Bybit i ngarkon Taker and Maker një tarifë tregtimi prej 0,1%.

Çfarë janë Urdhri i Tregut, Urdhri Limit dhe Urdhri i Kushtëzuar?

Bybit ofron tre lloje të ndryshme porosish - Urdhër tregu, Urdhër Limit dhe Urdhër i kushtëzuar - për të përmbushur nevojat e ndryshme të tregtarëve.

Lloji i porosisë

Përkufizimi

Çmimi i Ekzekutuar

Specifikimi i sasisëUrdhri i tregut

Tregtarët janë në gjendje të vendosin sasinë e porosisë, por jo çmimin e porosisë. Porosia do të plotësohet menjëherë me çmimin më të mirë të disponueshëm në librin e porosive.

I mbushur me çmimin më të mirë në dispozicion.

— Monedha bazë (USDT) për Porosi Blerje

— Monedha e kuotimit për Urdhrin e Shitjes

Renditja e kufirit

Tregtarët janë në gjendje të vendosin si sasinë e porosisë ashtu edhe çmimin e porosisë. Kur çmimi i fundit i tregtuar të arrijë çmimin kufi të caktuar të porosisë, urdhri do të ekzekutohet.

I mbushur me çmimin limit ose çmimin më të mirë në dispozicion.

- Kuotoni monedhën për porosinë e blerjes dhe shitjes

Urdhër me kusht

Sapo çmimi i fundit i tregtuar të plotësojë çmimin e paracaktuar të nxitjes, një urdhër kufiri i kushtëzuar i tregut dhe marrësi i kushtëzuar do të plotësohet menjëherë, ndërsa një urdhër limit i kushtëzuar i krijuesit do të dorëzohet në librin e porosive pasi të aktivizohet për t'u plotësuar në pritje të ekzekutimit.

I mbushur me çmimin limit ose çmimin më të mirë në dispozicion.

— Monedha bazë (USDT) për Urdhrin e Blerjes së Tregut

— Kuotoni monedhën për porosinë e blerjes me kufi dhe porosinë e shitjes në treg/Limit


Pse nuk mund të fus sasinë e kriptomonedhës që dëshiroj të blej kur përdor porositë e blerjes në treg?

Porositë e blerjeve në treg janë të mbushura me çmimin më të mirë të disponueshëm në librin e porosive. Është më e saktë që tregtarët të plotësojnë sasinë e aktiveve (USDT) që dëshirojnë të përdorin për të blerë kriptomonedhën, në vend të shumës së kriptomonedhës për të blerë.
Thank you for rating.