Në këtë përmbledhje, ne do të shikojmë ByBit, një platformë globale e tregtimit të derivateve të kriptove që krenohet me opsionet e saj të cilësisë së tregtimit të levave të çiftuara, veçoritë e avancuara, ndërfaqen e shkëlqyer dhe performancën.

Informacion i përgjithshëm

 • Adresa e internetit: ByBit
 • Kontakti i mbështetjes: Link
 • Vendndodhja kryesore: Singapor
 • Vëllimi ditor: ? BTC
 • Aplikacioni celular i disponueshëm: Po
 • Është e decentralizuar: Jo
 • Kompania mëmë: Bybit Fintech Limited
 • Llojet e transfertave: Crypto Transfer
 • Fiat i mbështetur: -
 • Çiftet e mbështetura: 4
 • Ka shenjë: -
 • Tarifat: Shumë të ulëta

Pro

 • Ndërfaqe e arritshme dhe e qartë
 • Platforma ofron performancë të shkëlqyer
 • Shkëmbim i integruar i aseteve
 • Tarifa të ulëta

Kundër

 • Asnjë mbështetje për klientët e bazuar në telefon
 • Karakteristikat e avancuara mund të jenë frikësuese për tregtarët fillestarë
 • Nuk ka mbështetje fiat

Pamjet e ekranit

Rishikimi ByBit
Rishikimi ByBit Rishikimi ByBit Rishikimi ByBit
Rishikimi ByBit

Rishikimi ByBit: Karakteristikat kryesore

Rishikimi ByBit

E nisur në vitin 2018, platforma ByBit e prezanton veten si lojtari kryesor i tregut në hapësirën e derivateve të kriptove, miqësore për tregtarët veteranë dhe të ardhur. E udhëhequr nga CEO i saj Ben Zhou, platforma është e bazuar në Singapor, por shtrirja e saj tashmë është globale, falë një sërë veçorish mbresëlënëse, duke përfshirë:

 • Tregtimi i marzhit me levë deri në 100x. Tregtoni kontrata të përhershme Bitcoin, Ethereum, EOS dhe XRP me një levë deri në 50x, 100x ose më të ulët për të gjetur një ekuilibër të përshtatshëm midis rrezikut dhe fitimeve.
 • Mbështetje me shumë monedha. Në ByBit, ju keni mundësinë të depozitoni, tërhiqni dhe hapni pozicione në BTC, ETH, EOS, XRP dhe madje edhe USDT (nuk është i disponueshëm për tregtim, vetëm mbrojtje). Përdorni veçorinë e brendshme të Shkëmbimit të Aseteve për të kthyer me lehtësi kriptovalutat.
 • Tarifa të ulëta. ByBit ofron disa nga tarifat më konkurruese të tregtimit të marzhit në treg.
 • Asnjë shkëmbim KYC. Platforma nuk ju kërkon asnjë informacion personal apo privat.
 • Ndërfaqe tregtare e fuqishme dhe e dizajnuar mirë. ByBit ka një platformë të fuqishme, të fuqishme dhe të dizajnuar mirë dhe është e lehtë për t'u naviguar, por është plot opsione të avancuara. Mund të trajtojë deri në 100,000 tregti në sekondë.
 • Platformë e sigurt. Shkëmbimi nuk ka histori të hakimeve, shkeljeve ose informacioneve të rrjedhura të përdoruesit.
 • Mbështetje për klientët 24/7. Mbështetja është e disponueshme në shumë gjuhë dhe merr formën e funksionit të bisedës live të bazuar në tavolinë dhe email-it.

Në përgjithësi, ByBit është një shkëmbim tregtar relativisht i freskët, por ambicioz i marzhit dhe një alternativë e mundshme për faqet e tregtimit të levave konkurruese si BitMEX ose PrimeXBT.

Bybit është një shkëmbim relativisht i ri që filloi në tregun bear 2018. Megjithëse selia e saj është në Singapor, shkëmbimi është inkorporuar në Ishujt e Virgjër Britanikë si Bybit Fintech Limited. Përveç Singaporit, ByBit ka zyra në Hong Kong dhe Tajvan.

Ekipi themelues i ByBit ka një sfond të fortë në industrinë Forex, bankingun e investimeve dhe teknologjinë blockchain. CEO i bursës është Ben Zhou.

Gjatë dy viteve të para të funksionimit të tij, ByBit ka grumbulluar mbi 100,000 përdorues nga Amerika e Veriut, Evropa, Rusia, Japonia, Koreja e Jugut dhe tregje të tjera të shquara të kriptove.
Rishikimi ByBit

Për shkak të çështjeve rregullatore, ByBit nuk i lejon tregtarët nga Shtetet e Bashkuara në platformën e saj. Sidoqoftë, tregtarët amerikanë nuk janë vetëm, pasi ByBit gjithashtu përjashton banorët dhe qytetarët nga:

 • Quebec (Kanada)
 • Singapor
 • Kuba
 • Krime dhe Sevastopol
 • Irani
 • Siria
 • Korea e Veriut
 • Sudani

Përveç këtyre vendeve, shërbimet e ByBit janë të disponueshme në mbarë botën

Tarifat ByBit

ByBit është një shkëmbim bujar për sa i përket tarifave të tregtimit. Bursa tarifon 0.075% për blerësit e tregut dhe paguan 0.025% për krijuesit e tregut, që është një çmim relativisht i drejtë në industri.

Kontratat Maks. Leva Zbritja e prodhuesit Tarifat e Marrësit Norma e financimit Intervali i normës së financimit
BTC/USD 100x -0,025% 0,075% 0.0416% Çdo 8 orë
ETH/USD 50x -0,025% 0,075% 0,0689% Çdo 8 orë
EOS/USD 50x -0,025% 0,075% 0,0980% Çdo 8 orë
XRP/USD 50x -0,025% 0,075% 0,0692% Çdo 8 orë

Përveç tarifave të tregtimit, përdoruesit e BitBuy marrin gjithashtu një tarifë financimi, e cila tregon financimin e shkëmbyer midis blerësve dhe shitësve. Një normë financimi pozitive do të thotë që keni paguar për të financuar dikë, ndërsa një normë negative financimi tregon që po e merrni atë. Megjithatë, ByBit nuk paguan dhe nuk merr asnjë nga tarifat e financimit.

ByBit nuk ngarkon asnjë tarifë depozitimi dhe tërheqjeje. Platforma ju kërkon të mbuloni vetëm tarifat e rrjetit gjatë tërheqjeve, të cilat janë fikse dhe arrijnë në:

Monedhë Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) XRP EOS Tether (USDT)
Tarifa e rrjetit 0.0005 0.01 0.25 0.1 5

Siç mund ta shihni, shërbimet e ofruara nga ByBit nuk janë të shtrenjta. Ja se si shkojnë me shkëmbimet e tjera të njohura të tregtimit të marzhit:

Shkëmbim Leva Kriptovalutat Tarifa e prodhuesit/ Tarifa e marrësit Lidhje
ByBit 100x 4 -0,025% / 0,075% Tregtoni tani
PrimeBit 200x 3 -0,025% / 0,075% Tregtoni tani
Kryeministri XBT 100x 5 0.05% Tregtoni tani
BitMEX 100x 8 -0,025% / 0,075% Tregtoni tani
eToro 2x 15 0.75% / 2.9% Tregtoni tani
Binance 3x 17 0.02% Tregtoni tani
Bithoven 20x 13 0.2% Tregtoni tani
Kraken 5x 8 0,01 / 0,02% ++ Tregtoni tani
Gate.io 10x 43 0,075% Tregtoni tani
Poloniex 5x 16 0.08% / 0.2% Tregtoni tani
Bitfinex 3.3x 25 0.08% / 0.2% Tregtoni tani

Për sa i përket tarifave, ByBit konkurron me tarifa të tjera të ulëta dhe platforma të nivelit të lartë të levave, përkatësisht BitMEX, PrimeXBT dhe PrimeBit. Megjithatë, ByBit dallohet nga grupi duke qenë i vetmi shkëmbim tregtar me marzhë me shumë monedha në këtë grup, ndërsa të tjerët janë të ashtuquajturat platforma vetëm për Bitcoin.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ByBit ka një shkëmbim të integruar të aseteve , i cili ju lejon të kaloni midis kriptomonedhave të ndryshme brenda platformës. Çdo shkëmbim vjen me një normë të ndryshme, por nëse diferenca midis normës së kuotimit nuk mund të jetë kurrë më shumë se 0.5% për swap .

Me pak fjalë, ByBit është një shkëmbim shumë konkurrues për sa i përket tarifave dhe veçorive unike.

Si e mbështet ByBit Tregtinë e Levave?

ByBit mbështet tregtimin e levave bazuar në vlerën e derivatit që dëshironi të përdorni për tregtim.

Tregtimi i levave është një opsion pak më i rrezikshëm, më mirë t'u lihet tregtarëve më me përvojë, të cilët janë të aftë të përfitojnë nga oferta e platformës për të tregtuar BTC/USD me levën 100x. Kombinimet që përfshijnë ETH, EOS dhe XRP ofrojnë levave që shkojnë deri në 50x në maksimum, që është ende një opsion tërheqës për adhuruesit e rrezikut. Platforma ofron levë më të lartë në krahasim me platformat e rregullta tregtare si Kraken ose Binance, por është më pak krahasuar me PrimeBit.
Rishikimi ByBit

ByBit gjithashtu përmban skema të kufirit të rrezikut në katër kriptovaluta të mbështetura, duke lejuar reduktimin e kufijve. Shpenzimet në lidhje me financimin mbulohen nga normat e interesit dhe primet dhe zbritjet e llogaritura.

ByBit përdor qasjen e krijuesit të tregut/marrësit për çmimin e tij, që do të thotë se niveli i tarifave që paguani përsa i përket derivateve varet nga kapaciteti juaj për të mbështetur likuiditetin e platformës. Në këtë rast, një krijues tregu do të ketë të drejtën e një zbritjeje (në masën 0.025% për çdo tregti). Përndryshe, tregtarëve të rregullt do t'u kërkohet të paguajnë 0.075% për tregti.

Skema e Sigurimeve dhe Likuidimit të ByBit

Duke qenë se shlyerja e kontratave të së ardhmes mbart rreziqe të ndryshme, ekipi i ByBit ka dalë me mekanizmin e fondit të sigurimit. Burimet e tij bëhen të disponueshme nëse një tregtar i nënshtrohet likuidimit i cili shkon nën atë që konsiderohet çmimi i falimentimit, dmth. marzhi i tyre fillestar fshihet. Platforma gjithashtu përmban disa mekanizma për të trajtuar këtë segment të avancuar tregtar:

 • Mekanizmi i ndalimit të humbjes në pozicione i pengon ato të arrijnë normat që sjellin likuidim.
 • Rimbushja automatike e marzhit përdoret për të mbajtur marzhet në nivele të kënaqshme sa herë që ato janë në rrezik të shterohen.
 • Mekanizmi i çmimit të dyfishtë është vendosur për të ulur rreziqet e manipulimeve të tregut duke futur çmimin e markës (çmimi global i Bitcoin) i cili është i lidhur me likuidimin dhe çmimin e fundit të tregtuar që shërben si bazë e llogaritjes kur një pozicion mbyllet (çmimi i tregut në ByBit)

ByBit gjithashtu zbaton një sistem që mbështet zhvlerësimin automatik. Ai aktivizohet në rast se një pozicion është i padisponueshëm për likuidim, ndërkohë që ka çmimin që shkon mbi atë të falimentimit dhe fondi i sigurimit nuk është në gjendje ta mbulojë atë. Në këtë rast, ky sistem mund të zvogëlojë automatikisht pozicionin e një tregtari bazuar në cilësimet e paracaktuara.

A është ByBit një opsion i sigurt tregtimi?

ByBit nuk do t'ju detyrojë të kaloni nëpër procedurat e njohjes së klientit tuaj (KYC), që do të thotë se nuk do t'ju kërkohet të paraqisni dokumente ID ose ndonjë informacion të ngjashëm për tregtim. Megjithatë, kjo vështirë se do të thotë që platforma ka sigurinë e vendosur në pjesën e pasme. Përveç vërtetimit me dy faktorë (2FA) përmes postës elektronike, SMS dhe Google Authenticator, platforma do të ofrojë ruajtjen e argumenteve të klientit në një grup kuletash offline (të ftohta) të vendosura në një faqe të sigurt.

Lëvizja e fondeve të ruajtura rregullohet me përdorimin e adresave me shumë nënshkrime. Kjo nënkupton që platforma të përdorë çelësa të shumtë për të nënshkruar transaksione midis kuletave. Kështu, asnjë personi nuk do t'i jepet shumë fuqi në trajtimin e aseteve të ruajtura në bursë. Një pjesë e fondeve që nevojiten për tërheqje të menjëhershme ruhen në një ekuivalent kuletash të nxehta.

Platforma përdor gjithashtu kriptimin SSL për të fuqizuar motorin e saj të komunikimit, me adresat dhe fjalëkalimet e nevojshme për transaksionet që janë plotësisht të koduara. Të gjitha kërkesat për tërheqje i nënshtrohen kontrolleve të shumta të sigurisë përpara se të miratohen.
Rishikimi ByBit

Që nga shkurti 2020, platforma ByBit ende nuk ka përjetuar një shkelje sigurie, që do të thotë se platforma mbetet e besueshme dhe e sigurt.

Si funksionon ByBit?

Të kuptuarit e të paktën bazave të këtij lloji të tregtimit të kriptove është një domosdoshmëri, pasi ByBit pret që përdoruesit e tij të jenë të njohur me termat si "derivativë", "levë" dhe "kontrata të përhershme". Ajo që bën është t'u sigurojë tregtarëve një mjedis të aksesueshëm në të cilin derivatet lidhen me kriptovalutat dhe vihen në dispozicion për tregtim bazuar në levën e disponueshme.

Kontratat e të ardhmes së përhershme përdoren në një mënyrë të ngjashme me atë që bëhet me kontratat e standardizuara të së ardhmes, që do të thotë se ato përfaqësojnë marrëveshje për të tregtuar me një aktiv ose monedhë (ose ndonjë instrument tjetër) me një çmim të paracaktuar në një kohë të caktuar në të ardhmen. Kjo i lejon përdoruesit të përpiqen të përfitojnë nga spekulimi mbi çmimet që një nga këto asete mund të ketë në të ardhmen. Megjithatë, ndryshe nga ajo që gjendet me kontratat tradicionale të së ardhmes, kontratat e tyre të përhershme nuk do të skadojnë kurrë.

ByBit është specializuar në lidhjen e botës së kriptomonedhës me atë të homologëve të tyre fiat, me platformën që ofron mbështetje për katër tregje për momentin. Kriptovalutat e mbështetura janë Bitcoin, Ethereum, EOS dhe XRP, me USD që shërben si komponenti i dytë i të gjitha çiftimeve të tyre.

Për të ofruar tregti më të përshtatshme për klientët e saj, ByBit ofron gjithashtu një shkëmbim të brendshëm të aseteve - një opsion për të shkëmbyer monedha direkt në platformë, me cilëndo nga pesë monedhat që aktualisht mbështeten për këtë lloj operacioni - BTC, ETH, EOS, XRP, dhe USDT. Kjo shton një shtresë unike shtesë të funksionalitetit në platformë dhe e bën atë të dobishme për tregtarët që duan të mbrojnë aktivet dhe fitimet e tyre kundër luhatjeve të çmimeve.
Rishikimi ByBit

Çmimi i këmbimit bazohet në kursin e këmbimit në kohë reale kur futni monedhat që dëshironi të tregtoni. Çdo shkëmbim aseti ka normën e vet të kuotimit dhe nëse norma e kuotimit ndryshon nga kursi i këmbimit në kohë reale më shumë se 0.5%, tregtia nuk ekzekutohet. Prandaj, kostoja e këmbimit nuk është gjithmonë më shumë se 0.5% për swap.

Megjithatë, që nga shkurti 2020, Bybit nuk ofron shërbim shkëmbimi midis monedhave fiat dhe kriptomonedhave.

Si është Performanca?

ByBit qartë dëshiron të mbajë derën e hapur për profile të ndryshme tregtarësh, nga shitësit me pakicë në kohë të vogla deri te investitorët e organizuar të mëdhenj. Për ta arritur këtë, ajo duhej të ndërtonte një infrastrukturë solide të performancës, me premtimin për të mbështetur teorikisht 100,000 transaksione në sekondë. Bashkë me faktin se çdo tregti e vetme kryhet në intervale 10-mikrosekonda, mund të shihet lehtësisht se ByBit mund të dorëzojë mallrat në segmentin e qëndrueshmërisë së tij teknologjike.

Megjithatë, ekipi që qëndron pas tij premton të mos ndalet në këtë nivel, pasi ekspertët e tij të teknologjisë dhe inxhinierisë punojnë vazhdimisht me profesionistë të Forex dhe blockchain për të mbajtur nivelet e performancës në përputhje me rritjen e bazës së klientëve të platformës, e cila thuhet se tashmë po arrin më shumë se 100,000 përdorues në mbarë botën.
Rishikimi ByBit

Ndërfaqja e pastër tregtare

ByBit me të drejtë mund të krenohet me dizajnin e pastër dhe të aksesueshëm të ekranit të tij kryesor tregtar. Dizajni i paraqitjes ndihmohet nga paleta e tij e ngjyrave, me sfondin e tij fuskoz që shërben për të plotësuar ekranin e parregullt të tregtimit. Komponentë të ndryshëm të kësaj ndërfaqeje janë të organizuar në një mënyrë minimaliste, pa asnjë veçori të vetme që lihet në sfond ose duke luajtur fyell të dytë me të tjerët.

Përmendje e veçantë i takon përdorimit të qirinjve me ngjyrë rozë dhe jeshile në sfondin e errët, ndërsa libri i porosive dhe dritaret e historisë së fundit të tregtisë përshtaten në mënyrë të përkryer me paraqitjen e përgjithshme. Karakteristikat e tregtimit mund të menaxhohen nga seksioni i dedikuar në të djathtë të ekranit, duke përfshirë aksesin në detajet e kontratës, aktivitetin e tregut dhe burimet e ndihmës.
Rishikimi ByBit

Windows me pamje të përgjithshme të aseteve dhe pozicionet janë lehtësisht të disponueshme për lëvizje dhe ato mund të ndryshojnë pozicionet brenda ekranit në varësi të preferencave tuaja. ByBit lejon manipulimin e thjeshtë të vetë parametrave të dizajnit të shkallës, duke përfshirë pozicionimin e boshtit të tij, të dhënat e treguesit dhe përqindjet. Skema bazë e ngjyrave mund të ndryshohet gjithashtu, së bashku me të gjitha metrikat e dhëna në ekran, duke përfshirë zonën kohore të tregtarit.

Së fundi, përkushtimi ndaj prezantimit të qartë shtrihet në ByBit duke ju dhënë një pasqyrë gjithëpërfshirëse të një tregtie të caktuar përpara ekzekutimit të saj. Duke qenë se operacionet e përfshira në tregtimin me derivate janë shpesh komplekse, kjo është padyshim një plus në librin e çdo përdoruesi, qoftë ai/ajo profesionist apo fillestar.

Mbështetja dhe Referimi i Klientit

ByBit nuk pengohet as në veçoritë e tij të mbështetjes së klientit, pasi burimet e tij të ndihmës janë të disponueshme gjatë gjithë ditës, 7 ditë në javë. Mbështetja është e disponueshme në shumë gjuhë dhe merr formën e funksionit të bisedës live të bazuar në tavolinë dhe email-it, ndërkohë që mbështetja telefonike nuk është aktualisht e disponueshme.

Platforma ka një prani të mirëfilltë në mediat sociale, duke përfshirë Facebook, Instagram, Telegram dhe Reddit. Së fundi, programi i referimit të ByBit lejon klientët të marrin një ekuivalent prej 10 USD në BTC për çdo tregtar të ri që sjellin në platformë.
Rishikimi ByBit

Lehtësia e bërjes së depozitave me Bybit

Që nga shkurti 2020, ByBit pranon BTC, ETH, EOS, XRP dhe USDT si depozita për tregtim. Procesi fillon duke krijuar një llogari ByBit. Procedura është mjaft e drejtpërdrejtë dhe sillet rreth regjistrimit të adresës tuaj të emailit ose numrit celular. Regjistrimi me email do t'ju bëjë të shkruani emailin tuaj dhe të krijoni një fjalëkalim, e ndjekur nga përdorimi i një kodi verifikimi. Një procedurë e ngjashme përdoret me regjistrimin në celular, me kodet e duhura të shpërndara me SMS.
Rishikimi ByBit

Pasi të krijohet llogaria, përdoruesit do të bëjnë mirë të kontrollojnë cilësimet e sigurisë së llogarisë dhe të krijojnë një fjalëkalim të fortë të lidhur me emailin personal ose numrin celular, duke kontrolluar opsionin për të përdorur vërtetimin me dy faktorë. Autentifikimi do të bëhet nga telefoni i përdoruesit përpara se të fitojë akses në llogari ose të kryejë transaksione, ndërsa tërheqjet do të bëhen të mundshme pasi të aktivizohet opsioni i vërtetimit të Google.

Depozitimi bëhet në një mënyrë mjaft intuitive, p.sh. duke klikuar në skedën Assets, duke zgjedhur kriptomonedhën e mbështetur dhe duke ndërvepruar me opsionin Depozita. Për të përfunduar këtë proces, sistemi do t'ju ofrojë një adresë portofolin e shkëmbimit. Kriptovalutat e mbështetura do të përdoren për të rimbushur llogarinë e dikujt pasi ByBit nuk lejon përdorimin e atyre fiat për këtë qëllim.
Rishikimi ByBit

Përveç paraqitjes së shumave minimale të depozitave të kërkuara, platforma nuk do të ngarkojë asnjë tarifë, përveç tarifës së vogël për përpunimin e operacionit në blockchain. Megjithatë, përdoruesi duhet të ketë parasysh se ByBit nuk zbaton të njëjtën politikë për tërheqjet, pasi monedhat e mbështetura nga platforma kanë shuma minimale të tërheqjes si më poshtë:

 • Bitcoin: 0.0005 BTC
 • Ethereum: 0.01 ETH
 • EOS: 0.1 EOS
 • Ripple: 0,25 XRP
 • Tether: 5 USDT

konkluzioni

Me pak fjalë, ByBit ka arritur të vendoset si një platformë e respektueshme për tregtimin e derivateve të bazuara në kripto. Pikat e tij të forta përfshijnë një platformë të fuqishme tregtare, mbështetje të shkëlqyer tregtare të levave dhe mekanizëm të avancuar shoqërues për ta bërë atë të funksionojë më të qetë, ndërfaqe të shkëlqyer dhe opsione sigurie cilësore.

Përmbledhje

 • Adresa e internetit: ByBit
 • Kontakti i mbështetjes: Link
 • Vendndodhja kryesore: Singapor
 • Vëllimi ditor: ? BTC
 • Aplikacioni celular i disponueshëm: Po
 • Është e decentralizuar: Jo
 • Kompania mëmë: Bybit Fintech Limited
 • Llojet e transfertave: Crypto Transfer
 • Fiat i mbështetur: -
 • Çiftet e mbështetura: 4
 • Ka shenjë: -
 • Tarifat: Shumë të ulëta

Thank you for rating.